Singö

Vad blir det för sommar i år? Jag känner mig för. Drar fingrarna i gräset. Spår svettdropparna i pannan. Tänker att det kanske går att urskilja ett mönster. Jag är lite nervös nämligen. Åren går och jag är ibland rädd att de går för fort. Vill både leka och vara i fas.

Det var kallare i vattnet i år. Men vi badade ändå. Vi masserade bort varandras stressknutar, delade syskonligt på korsorden och jag fick gråta lite i Lisas säng medan hon donade med sin packning och sa kloka saker. På torsdagen tvättade vi håret allihopa tillsammans. Lekte kurragömma och tävlade i springskytte. Så jävla lack att jag kom sist i 6-kampen bara. Trots att jag fuskade på quizet.

Sen kom storfesten. Då Anton klättrade in i skorstenen. Och Malin o Anders nedför andra våningen.
– Kom du med Lovisa! Vad är det värsta som kan hända?
– Att jag bryter ryggen och dör!
Vi gick tillbaka in och fortsatte dansa istället. Kajsa och Johanna hoppade hopprep i finrummet så golvet nästan vek sig. Malin vann limbot och Oskar skickade runt en stor petflaska med Gin & Tonic. Och när alla satt i den bröddoftande bastun började jag spara på låtar till storfesten 2050. Jo, åren går. Men enligt FaceApp kommer vi att vara minst lika coola om 30 år.